TEAM RonjaRocky´s

Vad ska jag tänka på när jag väljer hundsalong?

I takt med att det startar upp allt fler salonger/trim så blir det även fler valmöjligheter för dig som kund, så som det ska vara! Med fler val blir det även fler faktorer att väga in, därför vill vi ge dig lite tänkvärd information i ditt ställningstagande. 
 Tänk på att inte bara titta efter så lågt pris så möjligt när du väljer hundsalong, då priset ofta reflekterar kvaliteten på arbetet. Var uppmärksam på hur din hund reagerar vid återbesök, många hundar ogillar att trimmas men om hunden visar starka indikationer på rädsla som den inte visat tidigare, kan det vara en signal värd att lyssna på! Om du är oerfaren och vill mäta kvaliteten på arbetet så försök hitta bilder på din ras i utställningsskick, om du inte beställt en annan klippning så bör hunden inte avvika från denna standard särskilt mycket, om möjligt en kortare vardagsversion av rasens ursprungliga frisyr. En duktig hundfrisör kan också ge dig råd om vilken frisyr som kommer att passa din hund, väga in dina önskemål men även sin yrkesmässiga erfarenhet. Det ska kännas bra att lämna in hunden och du skall känna dig trygg när hunden är borta. Du ska också kunna förvänta dig samma resultat varje gång du hämtar din hund (förutsatt att du lämnar in hunden i samma skick) och en bra hundfrisör låter inte stressfaktorer påverka resultatet utan sätter i så fall upp extra tid för din hund. 

Välj din hundfrisör med omsorg, det är ett samarbete som förhoppningsvis vara i många år framåt!


På Ronja & Rocky´s värdesätter vi kompetens varför vi ständigt vidareutbildar oss genom att delta på trim/klippkurser och workshops runt om i landet. Det är viktigt att hålla sina kunskaper uppdaterade i detta yrke där du aldrig blir "färdiglärd". 


Gina Sjölin heter jag som driver salongen, jag är 30år gammal och har dvärgschnauzer som min ras som jag även trimmar för utställning.  Jag fick chansen att prova på trimning redan i 10års åldern på min barnflickas hund. Det var en röd engelsk cockerspaniel som hon ställde ut flitigt. Nästa gång jag kom i kontakt med yrket var 2008  då jag gick en 7 månaders grundutbildning på Lunds hundklipp, där jag fick baskunskaper om vardagsfrisering av de flesta raser. Därefter har jag gått klippkurs pudel för Christer Ivarsson som driver kennel Party-Line´s, samt deltagit på workshops och bl a bättrat på mina kunskaper på carinterrier av duktiga Pillan Klebo som har kennel Carinstones. Jag har lärt mig utställningstrimma dvärgschnauzer av min hunds uppfödare och flitiga utställare Charlotte Eriksson som har kennel Djakartas med otroligt fina dvärgschnauzers, till både utseende och mentalitet! 

Jag har tidigare haft företagande med hästar och mitt liv har präglats av ett stort intresse för djur och företagande! 

                                                                       Djakartas Call Me "Diego" i ringen. Diego var inkvalad till "puppy of the year" 2014! 


Frida Nordin har gått som lärling på salongen sedan 2012 och är nu anställd som hundfrisör på heltid. Hon är 22år gammal och har tidigare gått på hundgymnasium. Frida har även erfarenhet inom hundträning och tävlat i rallylydnad med storpudeln Selma, hon är diplomerad hundfrisör, klickertränare och har hunddagisutbildning. Frida har själv en jack russel terrier vid namn Smilla på 4år samt nya tillskottet Athena som är en blandras mellan Australian cattledog, bordercollie och schäfer.  


Vi är anslutna till Sveriges hundfrisörer. Innehar F-skattesedel och ansvarsförsäkring.  

                                               


Intresserad av att praktisera hos oss på Ronja & Rocky´s hundsalong? 

Vi välkomnar praktikanter året om från såväl gymnasieskolor, arbetspraktik genom arbetsförmedlingen och lärlingspraktik.                                                                      Välkommen att ringa till oss på 040-185500 eller skicka ett mail: info@ronjarockys.se