Behandlingar

klippning

Klippning & Trimning

Du kan välja mellan handklipp, maskinklipp samt trimning för strävhåriga raser. Bad inkl föning och kloklipp ingår i behandlingen.

Inför utställning tar vi emot dvärgschnauzer, samojed och pomeranian som vi är specialiserade på.

Spabehandling

Vi erbjuder spabehandling för långhåriga och korthåriga raser. När din hund kommer på spabehandling så blir den badad, borstad, ullkammad och fönad torr. För fällande raser ingår vår uppskattade avfällningskur där din hund fäller märkbart mindre efter behandlingen och får en glansig och lättskött päls. 

För långhåriga raser ingår även hygienklipp och putsning av nos och tassar. Rekommenderas mellan klippningarna. Kloklippning ingår.

hårtorkande hund
hårklippt hund

Puts inkl mini spa

Putsning och bad inkl. föning endast av nos, tassar och hygienklipp.

Rekommenderas mellan klippningarna. Kloklippning ingår.

Katt & Smådjur

Vi tar även emot katter och för klippning, spa, putsning och kloklipp.

Kaniner och marsvin är välkomna för klippning och kloklipp. 

katt på bordet
kloklipp

Kloklipp

Vi har drop in för kloklippning under vardagar 9-17. Lördagar tar vi emot inbokade kloklipp men det går även bra att boka tid på vardagar för de som önskar. 

Klofilning

Filning av klorna med elektrisk klofilning. Rekommenderas för att få klorna så korta så möjligt, få bort vassa kanter och förebygga sprickor i klon.

 

klofilning
tandborstning

Tandborstning

Vi utför en tandborstning med särskild tandpasta för djur. Vi visar även hur du sköter den dagliga tandborstningen hemma om det önskas.

Tandstensborttagning
(endast hund)

Tandstenborttagning utan narkos. (Kan endast utföras om hunden tillåter behandlingen).

Vid omfattande tandsten eller vid ej övergående tandköttsinflammation efter behandling ska veterinär alltid uppsökas för grundlig tandutredning med röntgen. Detta då det även kan finnas serumsten (tandsten i tandköttsfickan).

Daglig tandborstning är en förutsättning för god munhälsa och upptäcka eventuella tandproblem. Vi visar dig hur du kan borsta tänderna på din hund hemma och hur du kan se om tandköttet är friskt eller inflammerat. Långvarig tandköttsinflammation kan orsaka skador på inre organ. Vi rekommenderar årlig tandkontroll hos tandkunnig veterinär.

tandstensborttagning
öronrengöring

Öronrengöring

Grundlig öronrengöring med örongel.

Öronplock

Plockning av överflödig päls i hundens hörselgång. Vi renplockar ej då detta kan skapa irritation utan tar endast den mängd öronhår som är nödvändig för att skapa en kanal och förebygga öronproblem. 

öronplock
Close Menu