Behandlingar

klippning

Klippning & Trimning

Du kan välja mellan handklipp, frisyrklipp, maskinklipp samt trimning för strävhåriga raser. Bad inkl föning och kloklipp ingår i behandlingen.

Inför utställning tar vi emot dvärgschnauzer, spets som vi är specialiserade på.

Spabehandling

Vi erbjuder spabehandling för långhåriga och korthåriga raser. När din hund kommer på spabehandling så blir den badad, borstad, ullkammad och fönad torr. För fällande raser ingår vår uppskattade avfällningskur där din hund fäller märkbart mindre efter behandlingen och får en glansig och lättskött päls. 

För långhåriga raser ingår även hygienklipp och putsning av nos och tassar. Rekommenderas mellan klippningarna. Kloklippning ingår.

hårtorkande hund
hårklippt hund

Puts inkl mini spa

Putsning och bad inkl. föning endast av nos, tassar och hygienklipp.

Rekommenderas mellan klippningarna. Kloklippning ingår.

Katt & Smådjur

Vi tar även emot katter och för klippning, spa, putsning och kloklipp.

Kaniner och marsvin är välkomna för klippning och kloklipp. 

katt på bordet
kloklipp

Kloklipp

Vi har drop in för kloklippning under vardagar 9-17. Lördagar tar vi emot inbokade kloklipp men det går även bra att boka tid på vardagar för de som önskar. 

Klofilning

Filning av klorna med elektrisk klofilning. Rekommenderas för att få klorna så korta så möjligt, få bort vassa kanter och förebygga sprickor i klon.

 

klofilning
tandborstning

Tandborstning

Vi utför en tandborstning med särskild tandpasta för djur. Vi visar även hur du sköter den dagliga tandborstningen hemma om det önskas.

Träningsprogram

Vi erbjuder träningsprogram för hundar som utvecklat rädsla för kloklippning som vi anpassar efter individen och sett goda resultat. Syftet är att omvända hundens negativa associationer till positiva. 

Vi erbjuder valpträning där valpen stegvis introduceras i de olika behandlingarna med positiv förstärkning i syfte att få positiva associationer till pälsvård och klippning. Vi rekommenderar alla valpägare att boka detta före första besöket om inte valpen är van vid pälsvård sen tidigare. 

Valpträning lämpar sig även för äldre hundar som upplever stress och ångest inför pälsvårdsbehandlingar då vi arbetar enligt samma modell men lägger särskild fokus på de svårigheter hunden uppvisar. 

valp
öronrengöring

Öronrengöring

Grundlig öronrengöring med örongel.

Öronplock

Plockning av överflödig päls i hundens hörselgång. Vi renplockar ej då detta kan skapa irritation utan tar endast den mängd öronhår som är nödvändig för att skapa en kanal och förebygga öronproblem. 

öronplock
Close Menu